Digitale school

 

 

Aanmeldpagina Smartschool

 

Leerling: Nog geen account of wachtwoord vergeten?

 

Je kan het wachtwoord van je leerlingaccount opvragen of wijzigen op het inlogscherm van Smartschool via de optie ‘wachtwoord vergeten’ of via onderstaande knop.

Als gebruikersnaam gebruik je voornaam.familienaam. Bij het mailadres vul je het mailadres in dat bij ons gekend is. Nadien ontvang je op dit adres een mail van Smartschool met instructies om een persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Controleer nadien als je de juiste account hebt! Zie je linksboven (pc) of in het menu (app) je eigen naam? Dan zit je goed! Zie je de naam van één van je ouders? Stel dan de juiste account in.

 

Wachtwoord Smartschool instellen

 

Ouder of voogd: Nog geen account of wachtwoord vergeten?

 

! Opgelet! Log niet in met het leerlingaccount van je kind! Hierdoor zal je info mislopen en kan je geen oudercontact aanvragen.

 

Om je ouder-account voor de eerste keer te gebruiken, volg je dezelfde procedure als een 'vergeten wachtwoord'. 

Je kan het wachtwoord van je ouderaccount opvragen of wijzigen op het inlogscherm van Smartschool via de optie ‘wachtwoord vergeten’ of via onderstaande knop. Deze stap doe je het vlotst via de pc.

Als gebruikersnaam gebruik je voornaam.familienaam van het kind. Bij het mailadres vul je jouw mailadres in dat bij ons gekend is. Elke ouder heeft een apart account, elk met een verschillend wachtwoord. Nadien ontvang je op dit adres een mail van Smartschool met instructies om een persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Ontvang je geen mail? Kijk ook eens in de 'ongewenste post'. Heb je na een tijdje geen mail ontvangen, dan is je mailadres misschien niet gekend of bevat het een fout. Neem in dat geval contact met ons op: smartschool@op-weg.be

Heb je meerdere kinderen bij ons op school? Dan heb je ook voor elk kind een apart ouder-account. Je kan deze achteraf aan elkaar koppelen. Meer info in de handleiding van Smartschool.

Controleer nadien als je de juiste account hebt! Zie je linksboven (pc) of in het menu (app) je eigen naam? Dan zit je goed! Zie je enkel de naam van je kind, dan heb je het account van de leerling ingesteld. Deze kan je verwijderen om nadien je ouder-account in te stellen.

 

Wachtwoord Smartschool instellen

 

Smartschool App

Smartschool heeft ook een goede app waarop u alle schoolcommunicatie kan ontvangen. Deze is te downloaden in de App Store of in Google Play. In het veld 'platform' of 'mijn school' vult u emmaus.smartschool.be in

 

Belangrijk: stel je meldingenbeheer in

Smartschool brengt je op verschillende manieren op de hoogte van veranderingen binnen het platform. Standaard staan die allemaal aan. Dit kan als vrij veel worden ervaren. Je kan echter zelf instellen van welk onderdeel je op welke manier wil verwittigd worden. Klik hiervoor na het inloggen op je naam linksboven en kies voor 'instellingen berichtgeving'.

 

Wat als het niet lukt?

We helpen je graag verder. Je kan ons bereiken via smartschool@op-weg.be 

 

 

 

 

 

De digitale revolutie in onze maatschappij is volop aan de gang. Geen enkel onderdeel in ons dagelijks leven staat nog los van Information Communication Technology (ICT). Ook de nieuwe eindtermen geven aan ICT een centrale plaats in ons onderwijs.

Daarom hebben we een leerlaptopproject uitgewerkt met een persoonlijk leertoestel op maat van onze leerlingen en onze school.

Emmaüs wil kwaliteitsvol en eigentijds onderwijs aanbieden. Met het laptopproject kiezen we voor een interactieve didactiek met veel kansen voor actuele leerinhouden. ICT beschouwen wij niet als doel op zich, maar als een hulpmiddel om kwaliteitsvol onderwijs te geven en de andere werkvormen en manieren van lesgeven te verrijken. De leerlingen zullen nog steeds over handboeken beschikken maar dit wordt aangevuld met een laptop.

Concreet starten we op 1 september 2020 met het leerlaptopproject in het 3de en het 5de jaar voor alle richtingen. Vanaf 1 september 2021 zullen alle leerlingen van de 2de en 3de graad over een laptop beschikken.

 

Webshop

 

Open de webshop

 

Software

 

Nood aan software op je toestel om vlot te kunnen werken? Je kan deze hier terugvinden.

Educatieve software

Welke accounts krijg ik nog?

 

Alle leerlingen van Emmaüs krijgen een account voor Google Apps for Education en Microsoft Office365. We geven je ook een account om in te loggen op schoolpc's en het wifi-netwerk van de school.

Microsoft Office365

http://portal.office.com
log in met: voornaam.familienaam@op-weg.net

Google for Education www.google.be
log in met: voornaam.familienaam@op-weg.be
Schoolpc's log in met: voornaam.familienaam
School-wifi

SSID: Emmaüs Member
log in met: voornaam.familienaam

 

Je wachtwoord voor deze accounts vergeten of wijzigen?

Je wijzigt je wachtwoord voor alle bovenstaande accounts tegelijk via de Emmaüs synchrotool (onderstaande knop). Let op. Je Smartschoolwachtwoord kan je hiermee niet wijzigen. Een handleiding kan je ook vinden in Intradesk van Smartschool.

 

Wijzig het wachtwoord voor mijn accounts

 

Kan ik een versie van Office installeren op een computer of tablet thuis?

Ja. Je kan via je school-account Office installeren op 5 verschillende toestellen. De handleiding vind je in de Intradesk van Smartschool.