Praktisch

Aalter is door zijn knooppunt van wegen en openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Onze leerlingen komen meestal met de fiets, die ze in de ruime fietsparking kwijt kunnen. Ook het openbaar vervoer biedt heel wat mogelijkheden.

 

Trein

Het station van Aalter ligt op een zevental minuten wandelen van onze school. Er zijn frequente verbindingen richting Brugge en Gent. Het is het aangewezen vervoermiddel als je in Bellem, Hansbeke, Landegem, Drongen, Oostkamp, Maria-Aalter of Beernem woont.

Website B-Rail

 

Bussen De Lijn

Verschillende lijnen bedienen de halte 'Aalter Europalaan' op 400m van onze campus.

Website De Lijn

 

Pendeldienst Ruiselede

Voor leerlingen uit Ruiselede is de regeling van De Lijn niet afgestemd op onze schooluren. We voorzien een pendeldienst voor de leerlingen van het 1e en 2e jaar naar Ruiselede onder voorwaarden. Meer info op het secretariaat.

  

 

 

 

 

 

08.25 De lessen gaan van start
09.15 Start lesuur 2
10.05 Pauze (15')
10.20 Start lesuur 3
11.10 Start lesuur 4
12.00 Middagpauze (50')
12.50 Start lesuur 5
13.40 Start lesuur 6
14.30 Pauze (15')
14.45 Start lesuur 7
15.35 Start lesuur 8

 

Einde van de lessen

 

Afhankelijk van je studierichting en uurrooster eindigt de dag om 15.35 uur of 16.25 uur. Op woensdag eindigen de lessen voor iedereen om 12.00 uur, op vrijdag voor iedereen om 15.35 uur.

 

Na de schooluren

De school organiseert avondstudie tot 17.00 uur.

Leerlingen van de eerste graad kunnen door de klassenraad verwezen worden naar de huiswerkklas. In de huiswerkklas worden de leerlingen gedurende enkele sessies begeleid in het leren leren. 

Leerlingen van de tweede en derde graad kunnen terecht in het studiehuis. Het studiehuis is een plek waar leerlingen groepswerkjes kunnen maken, opzoekwerk kunnen verrichten of extra uitleg krijgen van aanwezige leerkrachten. 

 

Tijdens de middagpauze kan je bij ons terecht voor diverse maaltijden.

 

 

Warme maaltijd

 

Onze warme maaltijden en broodjes worden verzorgd door Scolarest, een bedrijf met grote expertise in lekkere en verse warme maaltijden. Schuif gerust aan in het schoolrestaurant voor een lekker maal. Je hoeft niet op voorhand door te geven of je warm eet, je mag gewoon aanschuiven. 

Voor de warme maaltijden is er altijd de keuze uit drie menu's, waarvan één vegetarisch. Check deze pagina voor het weekmenu.

 

Weekmenu

 

 

Belegd broodje

 

Je kan ook aanschuiven voor een krokant belegd broodje. Er zijn verschillende soorten beleg beschikbaar en je mag groentjes nemen zoveel je wil.

 

Boterhammenlunch

 

Je kan altijd je eigen lunch meebrengen en bij ons op school nuttigen. Er zijn diverse waters verkrijgbaar op school.

 


 

Voor de studieboeken werken we samen met de firma Iddink. Zij zorgen voor de bestelling en de levering van de hand- en werkboeken. Al wat u moet doen, is de bestelling doorgeven, via de website van Iddink, in het begin van de zomervakantie.

 

 

 

 

Website Iddink

Goede afspraken maken goede vrienden. Daarom is er ook op onze school een lijvig document waarin we onze goede afspraken duidelijk maken. Je kan ze volledig lezen via onderstaande button.

Schoolreglement

 

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Indien u vragen heeft betreffende privacy of u vermoedt dat uw privacy werd geschonden, gelieve ons te contacteren via privacy@op-weg.be