2e leerjaar A

2e leerjaar A

In het tweede jaar krijg je een basisvorming van 25 lesuren. Net zoals in het eerste jaar staat deze basisvorming garant voor een degelijke opleiding. Bovendien vullen we dit aan met één uur differentiatie voor Frans en één uur voor wiskunde.

Deze beide uren worden telkens aangeboden in een versterkingstraject of een verdiepingstraject. Dit betekent dat je de mogelijkheid zal krijgen om voor deze vakken een extra uitdaging aan te gaan (verdieping) of dat je de aangereikte leerstof nog wat verder zal verwerken (versterking).

Onze school biedt in het 2e leerjaar A zes basisopties aan. Net zoals bij het differentiatietraject zullen de leerkrachten jou en je ouders op het einde van het eerste jaar op dezelfde manier zo goed mogelijk adviseren bij de keuze van deze basisoptie.

Economie & Organisatie
Je ontdekt de wondere wereld van onze maatschappij en hoe die in elkaar steekt. Je gaat op zoek naar de manier waarop gezinnen, bedrijven en de overheid zich organiseren.

Latijn
Een buitenbeentje in onze rij. Het spreekt voor zich dat je het eerste jaar Latijn gevolgd hebt om in deze basisoptie te kunnen aansluiten. Het is ook de enige basisoptie die voorbereidt op de tweede graad aso Latijn. Je houdt van taal en van de manier waarop ze in elkaar steekt. Je verruimt in deze basisoptie jouw culturele blik op de Klassieke Cultuur en hoe die vandaag in onze wereld nog steeds nazindert.

Maatschappij & welzijn
In deze basisoptie maak je op een eerder praktische wijze kennis met het sociaal engagement dat je in de maatschappij kan opnemen: zorg voor personen, een gezonde voedingsstijl en noem maar op.

Moderne talen & wetenschappen
Deze basisoptie valt uitéén in twee componenten: een extra uitbreiding op de talencomponent en twee uur wetenschappelijk werk. In dit laatste vak maak je kennis met de wondere wereld van de natuur en dit op een eerder theoretische wijze. Je gaat proefondervindelijk aan de slag en zet jouw eerste stappen in onderzoeksmethoden. In combinatie met het door jou gekozen differentiatietraject ben je op een waaier aan
mogelijkheden voorbereid.

STEM-technieken
In deze basisoptie zetten we sterk in op de component technologie en engineering. Hier maak je kennis met de manier waarop theoretische ontwerpen in ontwikkeling en uitvoering gaan. Je bouwt hierbij mee aan de realisatie van concepten en ideeën.

STEM-wetenschappen
Deze basisoptie exploreert verder in de wondere STEM-wereld. Als school vinden we het belangrijk dat je hier met elk aspect blijft
kennismaken. Daarom krijg je in deze basisoptie een inleidend pakket van drie uur binnen het domein technologie & engineering. Daarnaast maak je ook op dezelfde wijze kennis met wetenschappelijk werk: je maakt kennis met de wondere wereld van de natuur en dit op een
eerder theoretische wijze. Je gaat proefondervindelijk aan de slag en zet jouw eerste stappen in onderzoeksmethoden. In combinatie met het door jou gekozen differentiatietraject ben je ook hier op een waaier aan mogelijkheden voorbereid.

Lessentabel

2e leerjaar A
Vak Uren
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis (keuzepakket MVT in CLIL) 2
Mens en samenleving 1
Lichamelijke opvoeding 2
Muziek 1
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4
Zin- en levensverkenning 2
Differentiatie Frans 1
Differentiatie wiskunde 1
Totaal 27

Lessentabellen voor keuzevakken

STEM logo
STEM-wetenschappen
Vak Uren
STEM 3
Wetenschappelijk werk 2
Totaal 5
STEM logo
STEM-technieken
Vak Uren
STEM 5
Totaal 5
STEM logo CLIL logo
Moderne talen & wetenschappen
Vak Uren
Engels 1
Frans 1
Nederlands 1
Wetenschappelijk werk 2
Totaal 5
Maatschappij & welzijn
Vak Uren
Maatschappij & welzijn 5
Totaal 5
CLIL logo
Latijn
Vak Uren
Latijn 5
Totaal 5
2 Economie & Organisatie
Vak Uren
Economie & Organisatie 5
Totaal 5